Add your deal, information or promotional text

Připravujete se na porod s Aniballem? 5 tipů do začátku + 5 nejčastějších chyb

  • 2 Min čtení

První dny tréninku s Aniballem můžou být náročnější, a pokud na sebe kladete přehnané nároky, platí to dvojnásob. Aby byl váš start s balonkem příjemný a co nejjednodušší, shrnuli jsme 5 ověřených rad, které na začátku pomohou, a 5 nejběžnějších chyb, kterých se ženy během cvičení dopouštějí. 

5 kroků, které vám usnadní cvičení 

  1. Před každým tréninkem zkontrolujte, jestli je balonek neporušený. Najděte si intimní prostředí, kde se cítíte dobře, zvolte si příjemnou polohu a zkuste se postupně uvolnit – třeba za pomoci relaxační hudby, vonné svíčky nebo partnera. 
  1. Soustřeďte se na hluboký klidný nádech až dolů do břicha a plynulý výdech. Při nádechu se tělo přirozeně uvolní a balonek půjde snáz zavést. Můžete také použít lubrikant na vodní bázi. 
  1. Až zavedete balonek po první kulatou část do pochvy, začněte ho pomalu nafukovat. Měla byste cítit jen mírné pnutí, ne bolest. Na druhou stranu – balonek by neměl volně vyklouzávat. 
  1. Najděte si své optimum a cca 10x se plně a zhluboka nadechněte a vydechněte. Relaxujte – uvolněte břicho i svěrače, hlavu mějte v pohodlné poloze. Zkuste na nic nemyslet a pouze sledujte, co balonek dělá – s nádechem se pohybuje směrem ven, s výdechem se naopak vrací zpět. Zpočátku jsou to jen nepatrné pohyby, ale díky nim pochopíte, jak můžete za pomoci dechu uvolnit pánevní dno a usnadnit miminku cestu na svět. 
  1. V druhé fázi cvičení se snažte balonek tzv. prodýchat na svět – jako při porodu miminko. S hlubokým nádechem ho posouvejte směrem ven, s výdechem ho pouze přidržte v dosažené poloze. Další nádech = další posouvání balonku ven. Ale pozor, nikdy netlačte. 
     
    Kompletní návod, jak cvičit, najdete tady.

5 nejčastějších chyb, které vás můžou zbrzdit 

x Nespěchejte. 

Když budete chtít začít s cvičením dříve než v 37. týdnu těhotenství, půjde vám to paradoxně mnohem hůř. Cvičení není závod – porodní cesty nejsou ještě adekvátně připraveny a vystavujete se riziku poranění. 

x Nehoňte se za centimetry. 

Čím víc Aniball nafouknete, tím připravenější budete? Nevěřte tomu – velikost balonku nehraje roli a platí, že kvalita vítězí nad kvantitou. Pár klidných soustředěných cvičení s menším obvodem balonku vám při porodu prokáže větší službu než každodenní přifukování za cenu stresu, nepohodlí nebo bolesti. 

x Netlačte na sebe. 

Dnes se na cvičení necítíte? Nestíháte nebo prostě jen nemáte den? V pořádku – nenuťte se a cvičení s klidným srdcem vynechejte. Nemusíte cvičit denně, nejde o výkon. 

X Neignorujte své tělo 

Nikdy byste se neměla přemáhat a cvičit přes bolest. Pokud dojde k poranění, byť jen drobnému, odpočiňte si od cvičení minimálně na 4 dny. Trpíte kvasinkovým zánětem? Pak na cvičení zapomeňte, dokud ho nevyléčíte – hrozí riziko bolesti a poranění. 

x Nesrovnávejte se s ostatními. 

Aniball vás učí lépe vnímat a respektovat vlastní tělo. Jste jedinečná, soustřeďte se pouze na sebe a možnosti svého těla. 

Náš tip na závěr: Udělejte si z tréninku s Aniballem příjemný rituál, kdy věnujete čas jen sobě a svému tělu, naučte se postupně vnímat jeho potřeby a limity. A nezapomínejte se odměnit, pozitivní motivace je předpokladem úspěchu. 

Search